WERKGEHEUGENTRAINING VIA COGMED

Kinderen die dromerig zijn, instructies vergeten, taken moeilijk afmaken en bijvoorbeeld sommen moeilijk in het hoofd uitrekenenkunnen problemen hebben met het werkgeheugen. Volwassenen merken dit bijvoorbeeld aan onvoldoende focus, moeite met agendabeheer, uitstellen van taken, innerlijke onrust en afdwalen bij vergaderingen.

Het werkgeheugen is te trainen. Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat training van het werkgeheugen verbetering geeft bij het kunnen volgen van instructies, de impulscontrole, richten van de aandacht en het oplossen van problemen bij zowel taal als rekenen.
De Cogmed Werkgeheugen Training is hiertoe eeninternationaal wetenschappelijk bewezen effectieve methode. De training is o.a. effectief gebleken bij AD(H)D en werkgeheugenproblemen bij leerproblemen als dyslexie en dyscalculie. Het Cogmed Werkgeheugen Trainingsprogramma is een computerprogramma waarbij kinderen of volwassenen 5 weken lang, 5 dagen in de week, hun werkgeheugen kunnen trainen. Kinderen krijgen een starterkit met o.a. een beloningposter en stickers. Afhankelijk van de leeftijd krijgt het kind na afloop een item voor in een virtueel aquarium of mag het RoboRacing spelen. Dit is ter beloning en populair bij de kinderen. De cogmed-coach kan de resultaten constant via internet meevolgen en bespreekt wekelijks telefonisch (eventueel via skype) de voortgang. De training kent drie versies: JM (voor 4-7 jaar, 15-20 minuten), RM (7-17 jaar, 45-50 minuten) en QM (17 jaar en ouder, 30-40 minuten). Follow-up is mogelijk met aanvullende minisessies.

Voor meer informatie: www.cogmed.nl

Ervaar de Cogmed Werkgeheugen Training op: www.training.cogmed.com
Gebruikersnaam: test; Wachtwoord: test99 (ook test44 voor RM en QM)

 

Vorige pagina